Semana Santa, de Heilige Week voor Pasen, wordt in Spanje nog altijd heel erg uitgebreid gevierd. En bij feesten horen natuurlijk zoete lekkernijen! Er zijn veel Spaanse zoetigheden die typisch zijn voor de Semana Santa, zoals torrijas, waarvan we het recept al eerder deelden. Een ander traditioneel gebakje uit Andalusië dat hoort bij deze feestdagen zijn pestiños: lekkere kleine gebakjes met aroma's van anijs, kaneel en een vleugje citroen, gefrituurd in olijfolie. En het goede nieuws is: ze zijn heel eenvoudig om te maken! Hier ontdek je ons recept.
Ingrediënten:
300 gram vloeiende bloem
100 ml olijfolie (virgen extra)
100 ml witte wijn
half koffielepeltje zout
1 kaneelstokje
schil van 1 citroen (enkel het gele deel!)
1 koffielepeltje anijszaadjes
extra olijfolie om in te frituren
voor de afwerking: witte suiker en kaneelpoeder
Het recept:
Eerst gaan we de olijfolie infuseren met de aroma's: doe de 100 ml olijfolie in een steelpannetje, samen met het kaneelstokje, de citroenschil en een lepeltje anijszaadjes. Warm zachtjes op, en zet het vuur uit zodra de olijfolie lichtjes begint te koken. Dek het pannetje af en laat rusten en afkoelen zodat de aroma's in de olijfolie kunnen trekken. Eenmaal afgekoeld haal je de citroenschil en het kaneelstokje uit de olie (de anijszaadjes blijven er wel in).
In een mengschaal meng je de afgekoelde olijfolie met 100 ml witte wijn, en voeg geleidelijk aan 300 gram bloem toe (zeef de bloem om klonters te vermijden), en een snuif zout. Meng de ingrediënten tot een deeg dat je uit de mengschaal kan halen, en kneedt nog even verder met de hand tot je een glad, egaal deeg hebt. Maak een bol van het deeg, doe even opnieuw in de mengschaal en laat een half uurtje afkoelen in de ijskast.
Als het deeg voldoende afgekoeld is, rol je deze vervolgens uit met een deegrol (bestrooi je werkblad met wat bloem om te vermijden dat het deeg blijft plakken). Het deeg moet ongeveer de dikte van een muntstuk hebben. Vervolgens snijd je het uitgerolde deeg in vierkantjes, waarvan je 2 hoekjes naar het midden plooit rond je vinger heen.
Ondertussen bereidt je alles voor om de pestiños te gaan frituren: warm olijfolie op in een frituurpan, en zet een kommetje klaar waarin je kristalsuiker en kaneelpoeder hebt gemengd.
Frituur de pestiños in de olijfolie tot ze goudbruin zijn van kleur. Laat ze even uitlekken en haal ze vervolgens door de kaneelsuiker. Je kan deze lekkernij warm eten, maar ook afgekoeld zijn ze super lekker!
Presenteren aan je gasten past natuurlijk het best op ons mooie Spaans servies, ¡y a disfrutar de la Semana Santa!
**Blogpost: Taxi Vervoer in Antwerpen – Efficiënt, Comfortabel en Betrouwbaar**
Antwerpen, met zijn historische charme en bruisende moderne leven, is een stad die zich uitstekend leent voor zowel toeristen als zakelijke reizigers. Of je nu door de sfeervolle straatjes van de binnenstad wilt slenteren, een museum bezoekt of snel van de ene kant van de stad naar de andere moet voor een afspraak, goed vervoer is essentieel. Hier komt Taxi vervoer antwerpen van pas, een van de meest handige en betrouwbare manieren om je door de stad te verplaatsen.
### Waarom Kiezen voor Taxi Vervoer in Antwerpen?
Hoewel Antwerpen beschikt over een goed openbaar vervoernetwerk en veel fietsers, biedt taxi vervoer een aantal unieke voordelen. Hieronder lees je waarom steeds meer…
**De Beste Kapper in Nijmegen: Een Complete Gids voor Jouw Perfecte Kapsel**
Nijmegen, de oudste stad van Nederland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, bruisende cultuur, en… geweldige kappers! Of je nu op zoek bent naar een trendy knipbeurt, een frisse kleurbehandeling, of een compleet nieuwe look, de kappers in Nijmegen bieden een breed scala aan diensten die aan al jouw wensen voldoen. Maar hoe vind je nu de kapper die het beste bij jou past? In deze blogpost neem ik je mee op een reis door de wereld van de kapsalons in Nijmegen en ontdek je waar je moet zijn voor dat perfecte kapsel.
### Waarom is een goede kapper belangrijk?
Het kiezen van de juiste kapper is meer…