top of page
gekleurde bloempotten

Terracotta bloempotten uit Spanje, je kan kiezen tussen ronde bloempotten en hangende bloempotten:

GEKLEURDE TERRACOTTA BLOEMPOTTEN
VOOR BINNEN & BUITEN

De voordelen van geglazuurde terracotta bloempotten

Alle bloempotten in onze collectie zijn in Spanje gemaakt van natuurlijke bruine terracotta en vervolgens met de hand beschilderd en geglazuurd. Het voordeel van geglazuurde terracotta bloempotten, is dat dankzij het glazuur het water in de terracotta pot minder snel verdampt en de planten dus minder vaak water nodig hebben dan in een ongeglazuurde pot. En de beschilderde terracotta potten zien er natuurlijk extra leuk uit!

Deze terracotta bloempotten kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. De gekleurde bloempotten geven je terras de sfeer van een Spaanse patio (neem er nog een lekkere Sangria bij en je waant je zo in Spanje!). Maar ook binnen zijn deze terracotta bloempotten een echte eyecatcher, niet alleen in de woonkamer, maar ook bv. als kruidenpotjes in de keuken of om een vrolijke groene oase te creëren in de badkamer. Ook in de kinderkamer zorgen deze kleurrijke terracotta bloempotten voor een instant vrolijke noot.

Volg onze pagina op Instagram voor inspiratie.

Al onze terracotta bloempotten hebben een gaatje onderaan de pot, zodat het overtollige water kan wegvloeien en de wortels van jouw plant gezond blijven. Bij koud vriesweer raden wij aan om de bloempotten beschut te zetten.

Wil je graag meer weten over de ambachtelijke manier

waarop onze terracotta bloempotten in Spanje worden gemaakt?

Leer meer over de traditie van beschilderde terracotta op onze pagina Handmade in Spanje.

Ontdek ook onze collectie keuken- en tafeldecoratie in aardewerk.

bottom of page