top of page
Wit dorp(1).png

OVER MUCHOS COLORES, ONZE LIEFDE VOOR SPANJE & SPAANSE BLOEMPOTTEN

Hoe onze passie voor Spaanse bloempotten begon

Waarom precies Spaanse bloempotten? Soms zijn er van die dingen die op je pad komen die voorbestemd lijken te zijn. Het verhaal van Muchos Colores en onze Spaanse bloempotten is hier een van.

 

Ik ben Lien, en om een of andere reden heeft Spanje altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad. Toen ik tijdens mijn studies taal- en letterkunde (optie Spaans, por supuesto!) op Erasmus ging naar Sevilla, gebeurde er iets met mij. Ik werd verliefd! Verliefd op Sevilla, verliefd op Spanje, en bovenal verliefd op Andalusië en haar prachtige cultuur, zwierige flamenco, bruisende bevolking en heerlijke gastronomie.

 

En toen werd ik verliefd op Paco. Met zijn roots in Córdoba en Jaén dompelde hij mij helemaal onder in de heerlijk mooie cultuur van Andalusië. Wij delen een passie voor de Spaanse gastronomie, reizen (dat mag af en toe ook buiten Spanje zijn), en… Spaans aardewerk en bloempotten! Dat kwam zo...

Wij wilden onze tuin in België namelijk een Spaanse toets geven, maar al wat we hier konden vinden waren saaie grijze, bruine en beige bloempotten. Waar was de kleur gebleven!? Omdat wij in België niet vonden wat we zochten, besloten we om dan maar zélf de gekleurde Spaanse bloempotten te importeren. We trokken naar Andalusië en bezochten verschillende ateliers met een jarenlange traditie in het maken van Spaans aardewerk en bloempotten. Een samenwerking was snel op poten gezet, en zo begon het verhaal van Muchos Colores!
 
Onze missie is: meer kleur brengen in de Belgische & Nederlandse tuinen, op de terrassen, in de keukens en op tafels. En niet zomaar kleur, maar véél kleuren, en Spaanse kleuren. Wij hopen dat onze Spaanse bloempotten kleur mogen brengen in vele huizen hier in de lage landen, en hiermee ook een stukje van de Spaanse zon en levensvreugde, ¡Olé!

Over%20ons(1)_edited.jpg
bottom of page