Recept: Gazpacho andaluz

Aaah de zomer! Wat een heerlijke periode! We genieten volop van de warme zomerse dagen, maar eenmaal de temperaturen boven de 30 graden stijgen vind ik het zelfs soms gewoon te warm om te eten. Gelukkig is er dan dé redder in nood: een heerlijke gazpacho andaluz! Deze koude soep is een klassieker in de keuken van Andalusië en is heerlijk verfrissend én voedzaam voor warme zomerdagen. Wij delen graag ons recept met jullie!


Ingrediënten:

  • 1kg rijpe tomaten

  • 1 komkommer

  • 1 groene paprika

  • 2 teentjes look

  • 300ml water

  • 50ml olijfolie

  • 30ml cherryazijn (vinagre de jerrez)

  • zout

Het recept:


Pel de teentjes look en haal het hartje eruit. Pel de tomaten. Snijd de groenten in grove stukken. Doe de tomaten, komkommer, paprika en look in de blender en mix fijn. Voeg vervolgens het water, olijfolie, azijn en snuifje zout toe en mix nogmaals tot je soep een fijne textuur heeft. Proef en voeg desgewenst nog wat extra azijn, olijfolie of zout toe.


Zet de soep in de ijskast en serveer ze koud. Je kan deze gazpacho drinken uit een glas (als je dit prettiger vindt, kan je ze eerst nog zeven), of met een lepel uit een mooie soepkom!


Smakelijk!



217 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven