top of page

Recept: Ensaladilla Rusa

Bijgewerkt op: 6 nov. 2021

Ik zat op een terras van een Spaanse bar, en kreeg bij mijn cerveza een tapa opgediend. Aan de tafel naast mij zaten nog toeristen, die dezelfde tapa voorgeschoteld kregen en luidkeels hun beklag deden: hoe durfden ze, de overschotjes van gisteren mengen met wat mayonaise en dit als tapa aanbieden! Ik zat aan mijn tafeltje stilletjes te gniffelen en te genieten van de tapa, want ensaladilla rusa kan mij wel bekoren!


Paco maakt ensaladilla rusa zoals hij van zijn mama leerde, en wij delen dat recept hier graag met jullie!


Ingrediënten:


Spaanse ensaladilla rusa
  • 1kg aardappelen

  • 300g wortels

  • 150g erwtjes (diepvries)

  • 300g tonijn uit blik (in zonnebloemolie)

  • 4 eieren

  • 1 blik groene olijven (ontpit, naturel of met anchoa)

  • 5 pimientos asados de piquillo

  • 300g mayonaise


Het recept:


Snijd de aardappelen en de wortels in stukjes ter grootte van een dobbelsteen. Kook de aardappelen en de wortels gedurende 15 min gaar, na 5 minuten voeg je ook de erwtjes toe. Kook ondertussen ook de eieren hard. Laat de groenten en de eieren volledig afkoelen.


Snijd de pimientos de piquillo open en haal de pitjes eruit. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Hou 1 pimiento apart die je ipv in kleine stukjes, in reepjes snijdt, voor de decoratie.

Snijd 3 hardgekookte eieren in stukjes, hou er 1 apart voor de decoratie. De olijven kan je in z'n geheel laten of ook in stukjes snijden, naar wens.


Meng alle ingrediënten: de blokjes aardappelen, wortel en erwtjes met de stukjes pimiento, ei, olijven en de uitgelekte tonijn uit blik samen met de mayonaise. Doe de ensaladilla in een mooie presenteerschotel en decoreer met stukjes pimiento, ei en olijven. Eet met brood of met picos de pan!


Je kan de ensaladilla gemakkelijk 2-3 dagen bewaren in de koelkast, zodat je er een paar dagen van kan genieten.


1.210 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page