top of page

Recept: Spaanse Pinchos

Met de feestdagen die nu echt dichter bij komen, leek het ons fijn om jullie te inspireren met feestelijke tapas: pinchos (of pintxos)! Deze tapas zijn vooral typisch voor het Baskenland en de provincie Navarra in Noord-Spanje, en bestaan uit een stukje brood waar je vervolgens zo creatief mee kan omspringen zoals je zelf wil. Er zijn natuurlijk klassiekers, zoals een pincho met tortilla, of met een ham kroketje, maar er zijn tapas bars die er echte gastronomische pareltjes van maken.


Een leuk en origineel idee dus om zelf mee aan de slag te gaan tijdens de feestdagen, want pinchos zijn niet alleen lekker, ze ogen ook heel feestelijk!


Wij geven hieronder een aantal ideeën van pinchos die wij zelf maakten, je kan dit als inspiratie gebruiken maar leef jezelf ook vooral uit met ingrediënten die jij lekker vindt!


Onze inspiratie voor feestelijke pinchos:


Spaanse pinchos

De basis is stokbrood, hiervoor kies je best een meer rustiek stokbrood zoals una barra gallega. Deze soorten stokbrood zijn iets compacter, en omdat je de stukjes brood natuurlijk rijkelijk gaat beleggen, wil je niet dat het brood na een kwartiertje al zompig wordt. Snijdt het brood schuin af, zo heb je iets meer oppervlakte voor je belegging.
  • Een rolletje van gerookte zalm opgevuld met krabsalade, versierd met visseneitjes en preischeuten

  • Een half hardgekookt eitje opgevuld met huisgemaakte tonijnsalade, versierd met een gamba en gegrilde paprika

  • Een satéprikker met ansjovis, een reepje gegrilde paprika en groene olijf

  • Een gegrilde paprika opgevuld met huisgemaakte tonijnsalade

  • Een stukje manchego kaas, met bovenop een stukje kort aangebakken chorizo en daarnaast een champignon gevuld met look en peterselie die je kort aanbakt in olijfolie tezamen met de stukjes van de binnenkant van de champignon die je uitgehold hebt om te kunnen vullen

  • Een plak geitenkaas op een bedje van gekarameliseerde ui, versierd met een beetje honing, een dadel en een okkernoot

  • Spaanse tortilla met een beetje aioli en een pimiento de padrón

  • Een stuk blauwe kaas met vijgenconfituur en een dadel

  • ... Vul gerust aan met jullie eigen combinaties, je kan je echt creatief uitleven met deze Spaanse pinchos!


En wat het natuurlijk echt helemaal af maakt, is als je de pinchos presenteert op Spaans aardewerk. Wij gebruikten de grote schotel van onze Spaanse Tapas set en de kleinere tapas borden. Meer inspiratie voor gekleurd Spaans aardewerk voor je presentatie, of misschien zelfs voor een feestelijk cadeautje onder de kerstboom vind je in onze Shop.2.049 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page