Een recept dat perfect past bij het herfstige weer van het moment! Want wat is er heerlijker dan na een stevige boswandeling op te warmen met een portie heerlijke churros en warme choco? Bovendien is het helemaal niet moeilijk om zelf churros te maken! Met dit eenvoudige recept ga je zelf aan de slag.
Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram bloem
350 ml water
6 gram zout
Zonnebloemolie om de churros in te bakken
Melk
Chocolade of Cacaopoeder
Een churrera of spuitzak voor patisserie
Een beetje kristalsuiker
Het recept:
Doe de bloem in een mengkom. Breng het water aan de kook en voeg het zout toe. Als het water kookt, giet je dit bij de bloem. Roer de bloem en het warme water door elkaar met een spatel tot een massa. Zodra het water een beetje afgekoeld is kan je dit verder mengen en kneden met de hand. Je moet een smeuïge, beetje kleverige maar toch consistente massa krijgen.
Doe de massa in een churrera of "churros maker", dit is een spuit uit plastic of metaal waar je je deeg in kan doen en de vorm van churros kan spuiten. Dit toestelletje is te vinden in elke multibazar in Spanje of kan je ook online kopen. Als je geen churrera hebt, kan je net zo goed een patisserie spuitzak met fijne, gekartelde spuitmond gebruiken.
Spuit de churros op een schone oppervlak, de ideale lengte is 10-15cm. Ondertussen verwarm je de zonnebloemolie in een ruime pan of in de friteuse tot 120 ºC. Bak de churros in de olie tot ze goudbruin zijn. Bak niet te veel churros tegelijkertijd, en draai ze tijdens het bakken regelmatig om zodat ze aan alle kanten mooi kleuren. Laat de gebakken churros even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met kristalsuiker als ze nog warm zijn.
Ondertussen maak je de chocolademelk klaar. In Spanje worden churros gedoopt in chocolademelk die vrij dik is. Je kan deze dikkere chocolademelk maken door (pure) chocolade te smelten in melk, of door meer cacaopoeder toe te voegen dan je gewoon bent. Doe de melk in een pannetje en voeg de chocolade of cacaopoeder toe. Warm langzaam op tot het kookpunt terwijl je voortdurend blijft roeren. Wij gebruikten cacaopoeder van de Spaanse chocolatería Valor, de favoriet van Paco.
On de churros te serveren is onze Tapas set ideaal: in de bijpassende kommetjes doe je de chocolademelk zodat iedereen z'n eigen kommetje heeft en heerlijk kan soppen!
Commenti