top of page

Recept: Arroz con leche op de Spaanse manier

Rijstpap kennen we allemaal, dit is immers ook in onze contreien een echte klassieker. De Vlaamse rijstpap met saffraan en bruine suiker is super lekker, maar ook in Spanje is arroz con leche een klassiek nagerecht dat je in het hele land kan terugvinden.


De Spanjaarden bereiden hun rijstpap op een iets andere manier dan hier, niet met saffraan en bruine suiker, wel met citroenschil en kaneel. De citroenschil geeft de rijstpap een lekkere frisse toets. Wij delen graag het Spaanse recept met jullie, zodat jullie deze versie van rijstpap ook eens kunnen proberen.


Ingrediënten voor 4 personen:


  • 1 liter volle melk (wij kochten verse melk rechtstreeks bij de boer, deze is lekker romig, je proeft het verschil)

  • 100 gram ronde rijst (in Spanje wordt voor rijstpap arroz bomba gebruikt, dezelfde rijst als voor paella)

  • 70 gram suiker

  • Schil van een halve citroenschil (gebruik enkel de gele schil, het witte deel geeft een bittere smaak)

  • 1 kaneelstokje



Het recept:


Doe de melk in een kookpot samen met de citroenschil en het kaneelstokje. Breek het kaneelstokje in 2 stukken zodat er meer smaak vrij komt. Breng de melk net tot aan het kookpunt en voeg de rijst toe. Laat 45 minuten koken op een zacht vuurtje, waarbij je elke 3 minuten in de pot roert. Geniet ondertussen van de lekkere geur die zich in je keuken verspreidt!


Na 45 minuten zachtjes koken en roeren, voeg je de suiker toe. Laat de pap met de suiker nog eens 5 minuten koken en roer regelmatig.


Nu mag je de pot van het vuur halen, het kaneelstokje en de citroenschil uit de rijstpap halen, en laat je de rijstpap afkoelen. Roer tijdens het afkoelen regelmatig in de pot zodat de rijst niet te klef wordt. Als de rijstpap genoeg is afgekoeld, kan je deze in de koelkast zetten om verder te laten afkoelen.


Serveer de rijstpap koud in je favoriete kommetjes, met een snuifje kaneel.


Smakelijk!



765 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page