top of page

Recept: snelle aioli

Bijgewerkt op: 6 nov. 2021

Aioli is één van de meest bekende sausen in Spanje en wil letterlijk zeggen: look en olie (all i oli in het Valenciaans). De traditionele manier om deze heerlijke saus te maken, heeft wel wat werk: dit gebeurt nl. door de 2 ingrediënten te mengen in een vijzel, totdat je een smeuïge saus krijgt.


Paco maakt het zichzelf niet moeilijk en koopt liefst aioli van het merk Chovi (in de bekende gele potjes), maar die hadden we nu niet in huis en ik had toch zin in aioli, maar geen tijd om met de vijzel in de weer te gaan. Ik probeerde dus een snel recept uit, en was zelf verbaasd van hoe goed dit gelukt was en hoe lekker mijn aioli was! Ik deel het dus graag met jullie:


Ingrediënten:

Spaanse aioli
  • 1 teen look (of 2, als je een sterkere looksmaak wil)

  • een half glas olijfolie

  • een half glas zonnebloemolie

  • 1 ei

  • zout

  • een beetje citroensap
Het recept:


Doe alle ingrediënten in een maatbeker en zet de staafmixer in de beker. Doe de staafmixer aan en beweeg deze langzaam naar boven en weer naar beneden, je zal zien dat er een smeuïge massa ontstaat. Blijf op deze manier mixen totdat je een homogene massa hebt, proef en voeg naar smaak wat meer zout en/of citroensap toe. Presenteer vervolgens in een leuk kommetje!


Wil je toch graag met de vijzel aan de slag? Ontdek dan onze mooie gekleurde vijzels in Spaans aardewerk!


Aioli kan je bij vanalles eten, wij vinden het vooral lekker smaken bij paella en bij vlees op de BBQ. Smakelijk!932 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page