top of page

Recept: Calamares fritos a la andaluza

Een recept dat doet terug denken aan zonnige strandvakanties en lekker luieren met een hapje en drankje bij een chiringuito op het strand. Gefrituurde calamares is voor mij zo'n hapje, een heel eenvoudig om te maken dus waarom zouden we dit zelf ook niet eens een keertje proberen?Ingrediënten:

  • Inktvis/Calamares (hoe verser hoe beter)

  • Bloem die geschikt is om te frituren (wij gebruikten Spaanse harina para rebozados y fritos, vaak wordt er in Spanje ook kikkererwtenmeel gebruikt)

  • Zout

  • Zonnebloemolie
Het recept:


Maak de inktvis schoon en snijd in ringen van ongeveer 1 cm dik. Kruid de calamares met een snuif zout en haal de ringen vervolgens door de bloem. Hier is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er overal rond de calamares een laagje bloem zit, maar het is tegelijk ook belangrijk om de overtollige bloem goed af te schudden. Een dun laagje bloem zorgt ervoor dat je calamares lekker knapperig worden. We willen geen dikke deegring, maar wel een dun krokant jasje.


Wij gebruikten harina de fritura die we in Spanje kochten, deze bloem is op basis van kikkererwtenmeel en is ideaal om mee te frituren. Als je deze bloem hier niet vind kan je natuurlijk ook gewone bloem gebruiken.


Frituur de inktvisringen een paar minuten in zonnebloemolie, zodra ze komen boven drijven zijn ze klaar. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer vervolgens op een mooie Spaanse schotel, met een schijfje citroen en evt. wat aioli. ¡En smullen maar!
903 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page