top of page

Recept: Almejas al ajillo

Als je mij écht blij wil maken, schotel mij dan een portie schelpjes voor! Almejas, chirlas en coquinas zijn verschillende soorten schelpjes die je op de Spaanse menu's kan terugvinden. Chirlas en coquinas zijn kleine, fijnere schelpjes, almejas zijn net iets groter. Ik lust ze allemaal even graag!


Ik heb nog nergens lekkerdere schelpjes gegeten dan tijdens onze reis door Galicië, hét mekka in Spanje voor wie van zeevruchten houdt. Als je ooit de kans hebt, ga dan zeker naar Galicië en doe je te goed aan al het lekkers dat de zee daar te bieden heeft.


Ik eet de schelpjes liefst zo puur mogelijk, met olijfolie, look, peterselie en een scheutje witte wijn: almejas al ajillo!


Ingrediënten

  • Verse schelpjes (bv. venusschelpen of kokkels)

  • Olijfolie

  • 1 teen look

  • Platte peterselie

  • Een scheutje witte wijn


Het recept:


Het recept zelf is simpel en gaat super snel, maar zorg er vooraf wel voor dat je de schelpjes goed spoelt, zodat er geen zand meer in zit. Doe ze in een kom met water en veel zout en laat ze lang genoeg weken zodat ze het zand "uitspuwen". Spoel ze daarna nog minstens 3 keer na.


Snijdt de look fijn en snipper de peterselie. Verwarm een scheut olijfolie in een pan of pot met deksel. Doe de look in de pan en fruit deze even in de olijfolie op een lager vuurtje. Daarna zet je het vuur hoger en voeg je een scheut witte wijn toe. Laat de alcohol even verdampen, voeg de schelpjes toe samen met de peterselie en zet het deksel op de pan. Laat 3-4 minuten koken op een hoog vuur. Wanneer alle schelpjes open gaan, zijn ze klaar.


Serveer (mét het kookvocht) in een mooi kommetje en eet met brood. Pasta is natuurlijk ook een optie!
962 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page