top of page

Nieuwe collectie Spaans servies uit Granada

Bijgewerkt op: 7 mei 2022

Nieuw in onze shop: Spaans servies uit Granada


De collectie Spaans servies in de webshop van Muchos Colores wordt uitgebreid, en niet met het minste! Wij zijn trots om jullie onze nieuwe collectie tafeldecoratie voor te stellen: traditioneel Fajalauza aardewerk uit Granada!


Traditioneel Fajalauza servies


Spaans servies fruitschaal uit Granada

Faja-wát? Fajalauza is de benaming voor deze typische stijl Spaans aardewerk uit Granada. Je kan deze stijl servies herkennen aan de heldere en typische kleuren - traditioneel vooral blauw en groen - en de handbeschilderde motieven. Dit zijn vaak geometrische vormen en ook motieven uit het plantenrijk, met de granaatappel als meest typische kenmerk. Wist je dat het Spaanse woord voor granaatappel granada is, hetzelfde als de stad Granada dus?Deze stijl van aardewerk heeft zijn oorsprong in de 16de eeuw, onder invloed van de Moren die toen een groot deel van Spanje beheersten. Doordat dit servies gemaakt wordt van rode klei ipv witte klei, krijgt het aardewerk een mooie ondertoon die er haast antiek uit ziet. Wij zijn fan!


Spaans servies, handbeschilderd volgens eeuwenoude traditie


Het bijzondere aan de collectie die wij nu aan jullie voorstellen, is dat deze nog steeds volgens deze eeuwenoude traditie volledig met de hand beschilderd wordt, door ambachtslieden die tegelijkertijd ook echte artiesten zijn. Je hebt een geoefende hand en veel ervaring nodig om dit servies te beschilderen met de Fajalauza motieven! De borden kunnen bovendien niet enkel aan tafel gebruikt worden, maar we hebben ook een deel van de borden met een gaatje zodat ze als muurdecoratie kunnen dienen.


Benieuwd naar de collectie? Klik dan snel door naar onze shop!


Kleurig Spaans servies uit Granada

1.319 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page