top of page

Borden om aan de muur te hangen

De patio's in het Zuiden van Spanje worden uitbundig versierd, vooral met muurbloempotten, maar vaak ook met kleurrijke borden. Borden aan de muur als decoratie geven een vrolijke en speelse toets aan jouw interieur.

Borden om aan de muur te hangen

 

Borden gebruiken als muur decoratie

Het is natuurlijk niets nieuws om borden te gebruiken als muurdecoratie. Misschien had jouw oma al bordjes aan de muur hangen, en ook in Spanje is het zeker geen onbekende traditie. De Spaanse patio's in het Andalusië worden in de lente altijd heel uitbundig gedecoreerd, en bij deze decoratie worden vrolijk gekleurde muurbloempotten vaak afgewisseld met kleurrijke bordjes. Traditioneel worden hier vaak borden in Fajalauza stijl uit Granada voor gebruikt. Falalauza is een typische stijl van aardewerk uit de regio van Granada, die je kan herkennen aan de heldere kleuren en traditionele handbeschilderde motieven. De borden die wij verkopen in onze webshop komen uit Granada en zijn beschilderd met de traditionele Fajalauza motieven. Het leuke aan de deze borden is dat je ze niet enkel kan gebruiken aan tafel, maar ze hebben ook een gaatje aan de achterkant waardoor je ze heel makkelijk kan ophangen aan een muur en de borden kan gebruiken als leuke muur decoratie.

Hoe kan je de borden ophangen aan de muur

Onze decoratieve borden zijn heel eenvoudig om op te hangen aan de muur. Achteraan hebben ze nl. een klein gaatje, waar je een touwtje of ijzerdraadje kan doorsteken. Zorg voor een stevig haakje aan de muur, en hang het bord met het touwtje of ijzerdraad op aan de muur. Wij vinden deze decoratie borden heel leuk staan aan een buitenmuur bij het terras of buitenkamer, zo wordt jouw terras een kleine Spaanse patio! En de borden hangen natuurlijk ook erg leuk binnen, bijvoorbeeld als decoratie aan de muur in de keuken. Je kan er ook voor kiezen borden in verschillende afmetingen en kleuren met elkaar te mixen aan een muur, voor een extra vrolijk en speels effect.

Ontdek onze collectie handbeschilderde Spaanse borden om aan de muur te hangen in onze shop.

bottom of page