top of page

Recept: Pimientos de Padrón

Bijgewerkt op: 6 nov. 2021

Nog één van mijn favoriete tapa's: Pimientos de Padrón! Deze kleine groene pepers danken hun naam aan het dorpje Padrón in Galicië, waar de pepers gekweekt worden. De Padrón pepers zijn zacht en zelfs zoet van smaak, maar af en toe kan er eentje tussen zitten die wél pikant is. Daarom is het extra leuk om een bordje tapas met pimientos de Padrón te delen met vrienden, en dan spannend afwachten om te kijken wie een pikante peper heeft getroffen!


Pimientos de Padrón zijn een populaire tapa en ondertussen worden de pepers ook op andere plaatsen gekweekt en geëxporteerd. Zo kan je ze af en toe ook bij ons in de supermarkten vinden. Vaak zijn dit pepers "van het type padrón", en zitten er geen pikante exemplaren bij.


Als je de kans hebt om naar Galicië te reizen, probeer daar zeker dan de échte Pimientos de Padrón, maar opgelet... want ¡Unos pican y otros no!


Ingrediënten:


Spaanse pimientos de padron
  • Pimientos de Padrón (of van het type padrón)

  • Grof zeezout

  • Olijfolie of zonnebloemolieHet recept:


Spoel de pepers en droog ze goed af in een schone keukenhanddoek.

Verwarm in een pan de olie (om te frituren gebruiken wij altijd zonnebloemolie). Bak de pepers kort in de hete olie, tot ze licht verkleuren. Ze mogen zeker niet zwart worden!


Haal de pepers uit de pan, bestrooi ze met zeezout en serveer op een mooi tapasbordje. Smakelijk!419 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page