top of page

Ontdek de kleuren van Spanje: Triana

Tijd om nog eens wat vakantietips op jullie los te laten! Zoals jullie misschien al weten, ging ik tijdens mijn studies Spaans op Erasmus uitwisseling en woonde ik tijdens deze periode een half jaar in Sevilla. Sevilla is voor mij de allermooiste stad op aarde en ik heb er absoluut mijn hart verloren! Ik vind ongeveer alles aan deze stad geweldig en ik kan ook heel erg uitweiden over de fantastische bezienswaardigheden die er zijn, maar vandaag beperk ik mezelf tot de buurt Triana, aan de overkant van de rivier Guadalquivír.


Tijdens mijn uitwisseling woonde ik in het hartje van de wijk Triana, en elke keer als ik terugkeer naar Sevilla is mijn bezoek niet compleet zonder de Puente de San Telmo over te steken, te genieten van het prachtige uitzicht op de Torre del Oro, en verder te wandelen naar "mijn" oude buurt. Ik word dan meteen terug gekatapulteerd naar mijn studententijd, toen ik het ongelooflijke privilege had om deze mooie wandeling dagelijks af te leggen - van mijn kot naar de universiteitscampus in de voormalige tabaksfabriek (ook een bezoekje waard!).
Triana, gezellig en authentiek


Triana staat bekend als volkse buurt, zonder de grote monumenten zoals je die aan de andere kant van de rivier wel terug vindt, maar met gezellige en pittoreske straatjes, kleurrijke gevels, en heerlijke tapas. Het is ook een artistieke wijk, en de bakermat van de flamenco in Sevilla. Er zijn dan ook verschillende flamencoscholen gevestigd, en het is heerlijk om te repetities te horen door de open ramen als je door de steegjes van Triana kuiert.


Triana was ook de wijk van de alfareros (keramiekartiesten), en in de Calle Alfarería achter de markt kan je dan ook verschillende keramiekwinkels terugvinden, net als het Museo de la Cerámica. Hier ontdek je rijke geschiedenis van de Sevillaanse keramiekkunst. Wedden dat je na je bezoek helemaal wild wordt van Spaans aardewerk, net zoals wij?


Een wandeling door Triana


Het is heerlijk om te flaneren langs Calle Betís, naast de rivier, en neer te strijken op een van de terrassen met uitzicht op de Guadalquivír en de Puente Isabel II. Maar verken zeker ook de straten en pleintjes achter Calle Betís. Wij stoppen graag voor een lunch bij Taberna la Plazuela, op het pleintje achter de Iglesia de Santa Ana. Vooral in het weekend hangt hier een leuke sfeer, met veel locals die iets komen eten of drinken, en met een beetje geluk ben je ook getuige van een bruidsstoet, waarbij de Spanjaarden zich uitbundig uitdossen.


Hervat je wandeling door Calle Rodrigo de Triana of Calle Pureza, om uit te komen bij Calle San Jacinto, waar je veel winkeltjes en terrasjes terug vindt. Stop voor una caña met een bordje gambas cocidas als tapa bij Cervecería La Grande, en loop door naar de Puente Isabel II, waar je links bij de brug de ingang vindt naar de overdekte markt van Triana, die je zeker niet mag missen. Steek vervolgens de brug over, om te genieten van het uitzicht op Triana vanaf de andere oever van de Guadalquivír.


Onze favoriete adresjes in Triana:

  • Taberna la Plazuela voor een lunch in de schaduw van de Iglesia Santa Ana

  • Típico Barra de Tapas op de hoek van C/ San Jacinto en C/ Pages del Corro, voor lekkere tapas en goede wijn

  • Cervecería La Grande, om je te mengen tussen de locals met una cañita en een bordje gambas cocidas

  • El Mercado de Triana

  • De kiosk Los Especiales (aan de andere kant van Puente Isabel II dus technisch niet meer Triana), voor de lekkere churros

  • Hotel Zenit Sevilla, voor wie graag comfortabel logeert in hartje Triana

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page