top of page

Ontdek de kleuren van Spanje: Menorca

De zomer lijkt nog ver weg, maar misschien dromen jullie (net als wij) al van mooie zomerdagen aan een blauwe zee, en misschien kriebelt het al om de volgende vakantie te boeken. Wij delen graag onze tips voor een geslaagde vakantie in Spanje, en in deze blog nemen we jullie mee naar een van de minder bekende parels van de Balearen: Menorca!


Menorca vormt samen met Mallorca, Ibiza en Formentera de Balearen, en deze Spaanse eilandengroep in de Middellandse zee heeft alles wat je nodig hebt voor een zalige zonvakantie. Mallorca en Ibiza trekken de meeste buitenlandse toeristen, waardoor Menorca toch nog ongerepter aanvoelt dan haar 2 meer toeristische zusjes. Menorca is wel erg geliefd bij de Spanjaarden zelf, dus in het hoogseizoen kunnen de kleine strandjes aardig vol lopen. Wij bezochten Menorca eind september, en wat ons betreft is dit de perfecte periode om dit mooie eiland te ontdekken: nog steeds heerlijk weer, het zeewater is opgewarmd tijdens de zomer, maar het is veel rustiger.


haven in Menorca

De steden: Mahón en Ciutadella


Menorca heeft 2 gezellige stadjes die met elkaar verbonden worden door de hoofdweg van het eiland: in het Oosten ligt de hoofdstad, Mahón, en aan de Westkust vind je Ciutadella. De reistijd tussen beide steden is 45 minuten, om je een idee te geven van de afstanden op het eiland. Beide stadjes hebben een pittoresk oud centrum, waar je heerlijk kan ronddwalen, winkelen en terrasjes doen. Onze favoriet was Ciutadella, dat wat meer grandeur heeft. Als je net als wij houdt van markten bezoeken, kom je in beide steden aan je trekken. Tijdens de zomeravonden zijn er verschillende avondmarkten, maar het leukst vinden wij de traditionele markthallen in het centrum, en dan vooral het aanbod van verse vis en zeevruchten dat je hier kan vinden. In Mahón is een bezoek aan de Mercado de Pescados een absolute must, en je kan hier ook heerlijk lunchen aan een van de vele kraampjes in de markthal.


Las playas


Menorca is een geweldige bestemming voor wie van zon, zee en strand houdt, met zijn veelheid aan stranden en baaitjes is er voor elk wat wils. Voor wie graag naar het strand gaat in alle comfort, met ligbedden, horeca en watersporten, raden wij het mooie Cala Galdana aan. Deze baai is één van de grootste in Menorca, en heeft alles voor een mooie dag aan het strand. Son Bou is het langste strand met een open uitzicht, en ook hier vind je ligbedjes en watersportmogelijkheden. Dit strand is erg ondiep, dus ook heel geschikt met kleine kinderen. En dan zijn er natuurlijk nog tal van kleine en grote baaien (calas), sommige gemakkelijk bereikbaar en andere waar je je wandelschoenen voor moet aantrekken, maar allemaal even mooi. Onze favoriet was Playa de Bellavista, een iets grotere baai met wit zandstrand en turquoiseblauw water, omringt door natuur.


Zeker ook bezoeken


Wij raden aan om een auto te huren tijdens je verblijf op Menorca, zodat je het eiland helemaal kan verkennen. Liefhebbers van de oudheid kunnen hun hart ophalen bij het bezoek aan de vele opgravingen uit de prehistorische tijd die in Menorca te vinden zijn. Een bijzondere uitstap vonden wij ons bezoek aan Binibequer Vell, een gehuchtje dat het aura heeft van een oud vissersdorpje, maar in werkelijkheid gebouwd werd in de jaren 70 als toeristisch complex. Desondanks heeft dit plaatsje zeker charme, en is het leuk om door de kleine witte steegjes te dwalen.


Onze favoriete adresjes in Menorca:

  • Restaurant Sa Nacra aan Cala Santandria: hier eet je een heerlijke arroz caldoso met zeevruchten, met een prachtig uitzicht op het blauwe water van de baai. Reserveren aangeraden

  • Club Menorca in Cala en Porter: een hotel-restaurant waar je lekker eet met een adembenemend uitzicht

  • Mercado de Pescados in Mahón

  • Cerámica Vico voor origineel aardewerk, rechtstreeks te koop in het atelier van de artiest

  • Hotel Ilunion Menorca in Cala Galdana, voor een comfortabel verblijf met centrale ligging op het eiland



59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page