top of page

VIJZELS IN KERAMIEK

Een vijzel is hulpstuk dat absoluut niet mag ontbreken in je keuken. Met een vijzel haal je op een eenvoudige manier de aroma’s uit verse kruiden, noten, zaden, en natuurlijk één van de sterren uit de Spaanse keuken… look!

Vijzels in keramiek

 

Vijzels in keramiek of aardewerk

Hoewel het vandaag de dag natuurlijk heel makkelijk is om even de mixer of de keukenrobot boven te halen om snel een gladde saus te maken, je zal nooit het ambachtelijke resultaat van een vijzel kunnen evenaren. Lekkere sauzen zoals een verse vinaigrette, een klassieke pesto of natuurlijk de Spaanse aioli smaken nóg lekkerder als je ze in een vijzel bereidt.

De voordelen van een vijzel uit keramiek

Vijzels bestaan er in verschillende materialen: hout, graniet of zelfs marmer, maar wij geven de voorkeur aan een vijzel uit keramiek of aardewerk. Een van de grote voordelen van een vijzel uit keramiek, is de geglazuurde binnenkant waardoor de vijzel makkelijk af te wassen is, en smaken en geuren niet kunnen doordringen in de vijzel zelf. Een ander voordeel van keramische vijzels, is dat deze niet zo zwaar zijn als hun tegenhangers in steen of graniet, en daardoor gemakkelijk te gebruiken zijn.

Gekleurde vijzels, een vrolijke toets in je keukenaccessoires

De vijzels van Muchos Colores zijn gemaakt van geglazuurd aardewerk, en bovendien handbeschilderd in de meest vrolijke kleuren. Deze gekleurde vijzels wil je na het gebruiken gewoon niet opbergen in de kast, maar is een vrolijke eye catcher op je aanrecht of in een open keukenrek. En als je net zoals wij echt geen genoeg krijgt van je vrolijk gekleurde vijzel, gebruik je deze toch ook gewoon als leuk bloempotje?

Ontdek onze collectie vrolijk gekleurde vijzels uit keramiek hier.

bottom of page