top of page

TAPAS SMAKEN BETER UIT SPAANSE TAPAS SCHAALTJES

Heerlijk aperitieven met vrienden met lekkere tapas, daar horen natuurlijk ook mooie tapas schaaltjes bij! Want eerlijk? Die lekkere tapas smaken nóg beter uit échte Spaanse tapas schaaltjes, artisanaal gemaakt in Andalusië.

Tapas schaaltjes

Spaanse tapas in Spaanse tapas schaaltjes

Wist je dat de Spaanse tapa bij z'n ontstaan helemaal geen tapas schaaltje nodig had? Tapa komt van het Spaanse werkwoord "tapar", wat "afdekken" betekent. Tapas, meestal een stuk brood met iets op, werden gebruikt om op je glas te leggen en zo te voorkomen dat er vliegen in je wijn of bier terecht kwamen. Een schaaltje was hier dus niet bij nodig. Het gebruik van de tapas werd uitgebreider, bars gingen onderling met elkaar in de strijd om wie de lekkerste tapas serveerde, en wat begon met een simpel stuk brood om de vliegen weg te houden uit je glas, evolueerde naar volwaardige gerechtjes in mini formaat, en deze nieuwe tapas kunnen natuurlijk wel een tapas schaaltje gebruiken!

 

Een lekkere apéro met hapjes uit tapas schaaltjes kan natuurlijk heel eenvoudig zijn: wat olijfjes, zongedroogde tomaatjes, misschien een kaasje of een lekker dipsausje: geserveerd in mooie schaaltjes heb je gegarandeerd succes! Als je op zoek bent naar meer uitgebreide, Spaanse tapas voor bij het aperitief, kan je een kijkje nemen op onze blog met Spaanse recepten voor ideetjes. Patatas bravas, ensaladilla rusa, een lekker huisbereid hamkroketje: je vindt de recepten allemaal op onze blog.

Onze favoriete tapas schaaltjes

Lekker tapas smaken ongetwijfeld nog beter uit mooie, échte Spaanse tapas schaaltjes. In onze webshop vindt je verschillende soorten tapas schaaltjes, voor ieder wat wils! De ster op jouw tapas tafel is onze tapas schotel: het grote bord met 4 kleine tapas schaaltjes is multifunctioneel en kan je gebruiken voor het presenteren van alle soorten lekkere tapas en dipsausjes. Heb je liever iets grotere tapas schaaltjes? Kies dan voor onze kleurrijke tapas schaaltjes in vrolijke, handbeschilderde Spaanse decoraties, of voor de klassieke tapas schaaltjes uit Granada met origineel Fajalauza motief.

Wist je trouwens dat Granada de enige provincie is in Spanje waar je bij élk drankje een gratis tapa krijgt? Het is bovendien de gewoonte dat de grootte van de tapa in crescendo toeneemt: bij je eerste drankje krijg je meestal iets eenvoudigs, zoals een stukje brood met anchoa, en hoe langer je in dezelfde bar blijft (en hoe meer je bestelt), hoe groter de tapas die je krijgt. Een leuke en originele manier van avondeten!

 

Heb je zelf zin om aan de slag te gaan met lekkere tapas en aperiefhapjes voor jouw gasten? Het bijpassende servies en Spaanse tapas schaaltjes waar je vrolijk van wordt shop je in onze webshop.

bottom of page