top of page

FLES VOOR OLIJFOLIE

Een olijfolie fles geeft niet alleen kleur aan je tafel of keuken, het is ook belangrijk om de juiste soort fles te kiezen om de olijfolie in optimale condities te kunnen bewaren. Een aardewerk olijfolie fles is de beste keuze, op deze pagina lees je waarom.

Olijfolie fles aardewerk

 

De juiste fles voor olijfolie kiezen

Olijfolie is dé ster van de Spaanse keuken, en wordt dan ook rijkelijk gebruikt in bijna elke bereiding. Spanje staat bekend om zijn olijfolie, die wereldwijd gerenommeerd staat om zijn uitmuntende kwaliteit.

 

Als je olijfolie gaat bewaren, is het belangrijk om de juiste soort fles te kiezen om de kwaliteit van de olijfolie te garanderen. In de supermarkt koop je olijfolie meestal in een plastic of glazen fles, maar dit is niet de beste manier om olijfolie te bewaren. Olijfolie kan namelijk oxideren onder invloeden van externe factoren, zoals licht, lucht en temperatuur. Daarom is een olijfolie fles van doorzichtig glas geen goed idee.

De voordelen van een olijfolie fles uit aardewerk

Beter kan je kiezen voor een olijfolie fles uit aardewerk, een aardewerk fles is immers niet doorzichtig en beschermt de olijfolie van zonlicht en straling. Bovendien behoudt olijfolie in een aardewerk fles ook een stabiele temperatuur.

 

Aardewerk flessen worden al eeuwenlang gebruikt voor het bewaren van olijfolie, denk maar aan de amfora’s uit aardewerk die de Romeinen gebruikten. Vandaag de dag moet je gelukkig niet meer met amfora’s in de weer, maar kan je kiezen voor een aardewerk olijffles in een handig formaat. De aardewerk olijfolie flessen van Muchos Colores zijn puur vakmanschap uit Andalusië. De handbeschilderde olijfolie flessen geven je keuken bovendien een vrolijke Zuiderse noot!

Ontdek onze collectie olijfolie flessen uit aardewerk hier.

bottom of page